Ureditev domače pisarne

Ko opremljamo domačo pisarno je pomembno, da upoštevamo dejstvo, da je to pisarna in da imamo notri le pomembne stvari, kajti velikokrat se zgodi, da se pozabi se zato ker je pač doma notri odlaga tudi vse odtale stvari katere pa ravno ne sodijo v pisarno. Seveda ni prepovedano v primeru, da je prostor večji imeti notri tudi kakšno knjižno polico, res pa ne zgleda v pisarni puščati obleke in ostale stvari, ki ne sodijo tja. Ko urejamo domačo pisarno je vsekakor prednost to da je domača in jo lahko opremimo čisto po svojem okusu in si jo lahko popestrimo tudi z kakšnimi ne tako zelo poslovnimi dodatki.

pisarna

Vsekakor je pomembno, da mizo postavimo z eno stranjo k oknu in tako dobimo kar se da največ naravne svetlobe. Predvsem pa je pomembno, da je miza dovolj osvetljena, da si pri opravljanju dela ne kvarimo oči. Če želimo imeti urejeno in čisto pisarno je pomembno, da vse zadeve urejamo sproti in da ne odlašamo. Priporočljivo je imeti v pisarni nekoliko večjo omaro v katero shranjujemo vse pomembne papirje in dokumentacijo. Vse česar ne potrebujemo pa je dobro redno pospravljati in odstraniti iz pisarne, saj se nam v nasprotnem primeru stvari le kupičijo in nam tako zmanjkuje prostora tako na mizi, kot tudi vse povsod drugod. Jasno pa je da v neredu enostavno ne moreš uspešno opravljati dela.

V kolikor imamo pisarno v večjem prostoru si lahko v njej uredimo tudi kotiček, kjer se občasno sproščamo in si ob napornem delu vzamemo tudi kakšen trenutek zase. Če smo navdušeni bralec in imamo doma nekoliko več knjig si lahko v pisarno postavimo tudi omaro s policami in jo uredimo kot domači mini knjižnico v kateri iščemo tudi navdih. Lahko si namestimo tudi manjšo zofo, kjer si po napornem delu odpočijemo in preberemo kakšno knjigo. Za boljše počutje in več življenja pa lahko na omaro namestimo kakšno rastlino, saj nikakor niso napačne kajti kot vemo rastline izboljšujejo čistost zraka in imajo vsekakor dober vpliv na nas. V kolikor imamo delo z določenimi strankami je zaželeno, da imamo tudi kakšen dodaten stol, saj se v primeru, da imamo sestanek lahko stranka usede in se v miru pogovorite o poslu. Primerna pa je tudi namizna svelikla v primeru, da se naše delo zavleče pozno v noč, da si dodatno osvetlimo mizo in preprečimo možno okvaro vida. Vsekakor pa je pomembno, da imamo pisarniški stol kvaliteten, saj naš način sedenja močno vpliva na našo držo in posledično tudi na zdravje.