Uporabna zunanja igrala

Zunanja igrala v lepih sončnih dneh prav zaživijo. Takrat starši svoje otroke odpeljejo na igrišča, kjer otroci veselo norijo in se zabavajo na zunanjih igralih. Zunanja igrala so zelo raznovrstna, saj med njih lahko štejemo razna velika plastična igrala in tudi lesena. Mednje spadajo gugalnice, tobogani, hišice, peskovniki in še in še bi lahko naštevali. Otroci kar zaživijo ko vidijo zunanja igrala in ko jim starši dovolijo igro na njih. Še bolj zabavno je če je zraven tudi kakšen prijatelj, da se skupaj podijo in uživajo brezskrbno življenje. Medtem ko so nekateri starši tudi rahlo v skrbeh, saj so nekatera igrala precej visoka in bi bil možen padec lahko tudi nevaren.

zunanja igrala

Priporočljivo je da starši vedno opazujejo svoje otroke med igro na igralih, še boljše je, da ko so otroci še res majhni, da jih starš na igralih tudi spremlja. Preprečimo morebitni padec in pripadajoče nevšečnosti. Naj bo igra in zunanja igrala zabavna, nikakor ne smejo predstavljati strahu. Otroci zares uživajo ko se spuščajo po toboganu in plezajo po stopnicah. Še posebej imajo radi če so zunanja igrala velika in imajo kakšne tunele kjer se lahko skrivajo, kakšne težje stopnice, ki jih je malce težje preplezati in seveda dolg in hiter spust po toboganu. Oh, kakšno veselje je to.

Če imate prostor, tam kjer živite bodo otroci še kako veseli, če boste postavili zunanja igrala. Včasih je dovolj že peskovnik, kjer lahko ustvarjajo in krepijo svojo umetniško dušo in packajo z mokro mivko. Kot smo ugotovili otroci obožujejo zunanja igrala, pustimo jim veselje pri norenju. Nikar jih ne omejujte preveč, saj bodo tako razvili nepotreben strah in slabo voljo pri igri. Pustite jim svobodo. Saj veste kako pravijo, včasih moramo pasti, da se naučimo vstati. To vsekakor velja tudi pri otroku, saj se na napakah učijo. Naj igrala ostanejo zabavna in zanimiva.