Posteljice za dojenčke

Naši malčki, sploh pa novorojenčki, vedno potrebujejo bližino svojih staršev, torej je dobro da dojenček čuti njihov vonj, njihovo toploto in tudi ljubek dotik mamice ali očija. Dokazano je, da to izboljša potek dojenja, povezanost mamice, očija ter dojenčka v sledečih letih in zmanjša tudi tveganje SIDS, to je izraz za nenadno smrt dojenčka v posteljici, ta se ponavadi zgodi med 0:00 do 9:00, zakaj pa se ta pojavi, pa še danes ni znano, saj na to ne kažejo nobeni znaki ali pa da bi se dojenček mučil. Torej dobro je, da so posteljice za dojenčke blizu postelje mamice in očija, tako da je dojenček vedno v njuni bližini.

posteljice za dojenčke

Danes pa so zelo popularne tudi posteljice za dojenčke, katere so primerne za “co-sleeping”, torej te posteljice pridejo priključene oziroma fiksirane na starševsko posteljo, to pa nam omogoči, da je med dojenčkom in mamico neoviran prostor in da sta si ta blizu. Skratka te posteljice za dojenčke dajajo mamicam in tudi otrokom občutek varnosti in zanesljivosti, ravno tako pa jima tudi omogočijo daljši torej trajni medsebojni stik. Te posteljice lahko najdete na spletni trgovini – Baby nega.

Njihova obposteljne posteljice za dojenčke imajo ogromno veliko različnih lastnosti, kot so naprimer zelo enostavna montaža, ponujajo vam možnost nastavitve posteljice in možnost nagiba, posteljice so lahko tudi samostoječe, torej ne potrebujejo biti vedno pritrjene na posteljo staršev, te posteljice pa imajo tudi izjemen moderen design, ki je estetsko zelo ljubek. Vsekakor bodo te posteljice za dojenčke staršem veliko olajšale skrbi. Podjetje Baby nega, pa vam omogoča tudi najem posteljice, to pa je dobro saj so nove posteljice za dojenčke lahko zelo drage, lahko bi reki tudi da so ta največji delež stroškov za opremo dojenčkove sobe. Sploh pa je to dobro glede nato, da dojenček v tej posteljici spi samo 6 mesecev, nato moramo ponovno kupiti drugo.