Optimizacija spletnih strani

Kaj dejansko sploh je optimizacija spletnih strani? zagotovo ste tudi vi že kje videli ta izraz ampak niste vedeli kaj to sploh je oziroma kaj nam to lahko omogoči. Optimizacija spletnih strani je ubistvu izraz SEO – Search Engine Optimization, ta nam predstavlja postopke, ki lahko točno določeno spletno stran pripelje med top pozicije v svetovnih iskalnikih, torej to pomeni, da bo ta spletna stran prva, katera se bo ljudem pokazala, ko bodo v iskalnik odtipkali točno določeno besedo (naprimer izdelava spletnih strani).

optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je vsekakor najbolj pomembna glede visoke uvrstitve v iskalniku Google, saj je ta le tisti, katerega uporablja največ prebivalcev sveta. Iskalnik Google uporablja kar več kot 77% vseh uporabnikov svetovnega spleta, ostali iskalniki pa so v njegovi primerjavi precej zanemarjeni in lahko bi tudi rekli da so ti ne pomembni, ti iskalniki so Bing (ta je takoj naslednji za Baidu, ima 8.13% uporabnikov svetovnega spleta), potem iskalniki Ask, Yahoo, Bing, AOL, Excite ter še ostali kateri so tako ne znani, da vam jih tu sploh ne bomo naštevali. Torej to pomeni, da bo glavni promet vaše spletne strani prišel preko iskalnika Google, če pa imate željo biti prvi med pozicijah v iskalniku Googlu, potem pa imate na voljo samo dve različni možnosti, to sta seveda optimizacija spletnih strani, ta vam bo prinesla organski obisk, ki je ponavadi tudi najboljši nato pa imate še Google oglaševanje, to pa vam bo prineslo plačan obisk, s pomočjo Adwordsi, ta pa je tudi bistveno slabši obisk strani kot organski.

Torej izbirate lahko med tem dvema opcijama, izbira pa je popolnoma na vas, torej od vas je odlično kako bo vaša spletna napredovala in koliko prometa bo ta imela, mi vam lahko samo svetujemo, da se boste pravilno odločili. Mi pa vam svetujemo da se tu izbere optimizacija spletnih strani, saj je ta bistveno boljša od Adwordsev.