Okulistični pregledi

Ker smo danes skoraj vsi malo preveč na računalniku, postajajo naše oči vedno bolj utrujene. Nekaterim se to prav pozna, zato morajo uporabljat očala. Eni pa imamo očala že od otroštva, drugi jih uporabljajo za branje. Preden pa ste dobili očala ste morali it na okulistični pregled, da so ugotovili kakšna očala vam ustrezajo. Ko enkrat nosimo očala bi morali hodit na pregled na vsake dve leti, nekateri to upoštevajo, drugi pa spet ne, ampak tisti na koncu posledice, ker se jim vid slabša.

okulistični

Okulistični pregledi so nujni za vse ne samo za tiste, ki nosimo očala. Saj na taki način ugotovijo zdravje naših oči, poleg tega pa nam izmerijo dioptrijo. Naši otroci so teh pregledov deležni vsako leto, ko se s šolo odpravijo na zdravniške preglede. Takrat tudi ugotavljajo njihov pregled oči. Njihov okulistični pregled je malo drugačen, oni si morajo zatisnit eno oko in gledajo v karton, kjer so narisane razne številke, črke za najmlajše pa predmeti. Na tak način lahko hitro ugotovijo, če že slabše vidijo, da vas lahko z otrokom napotijo dalje.

Okulistični so zelo pomembni za vse, saj na tak način pregledajo vaše oči. Nekateri se mogoče s pregledom srečujete redno, vsi tisti, ki nosimo redno očala. Vemo kako je pregled potreben, vsaj za tiste, ki se nam vid redno kvari. Sam pregled ni nič posebnega, tudi ne boleč. Saj tukaj ti nihče ne dela nič po očeh, da bi ti smetalo ali kaj bolelo. Redni okulistični pregled je tudi nujen za odkrivanje kakšnih bolezni ali kaj podobnega. Zato hodite redno na te preglede, prijavite se v najbližji okulistični ambulanti, če še mogoče nikoli niste bili. Če vidite, da vam vid peša, se tudi čim prej prijavite na pregled, danes dobite zelo lepa očala z prekrasnimi okvirji, ki lahko krasijo vaš obraz.