magneti

Kvalitetni magneti za industrije nam lajšajo življenje

Magneti so izjemno pomembni v industriji, ker z njimi izdelujejo različne predmete in lajšajo naše življenje. Tukaj so magneti za različne panoge in tudi brezplačno svetovanje za vse panoge, kjer so magneti pomembni del proizvodnje. Magnetne materiale specializirano podjetje optimizira in priredi za točno določeno proizvodnjo. Pri tem pa se drži načela zagotavljanja vrhunske kakovosti. To podjetje deluje pri nas, zaradi česar so dobavni roki kratki in se tudi izognete zapleteni birokraciji ter davkom pri uvozu takih predmetov.

magneti

Podjetje ponuja tudi magnetenje končnih izdelkov in merjenja magnetnih vrednosti. Magneti so zelo različni in najbolj uporabni so neodim. Ti so najbolj močni in jim rečejo tudi super magneti. Najbolj zanimivo pri teh magnetih je to, da je kljub njihovi moči njihov volumen izjemno majhen in teža ni visoka.

Ponekod so dejansko nenadomestljivi. Edina njihova slabost pa je, da niso odporni na visoke temperature. Vendar se uporabijo povsod, kjer je potreba po zelo močnih magnetih. Nadomestijo tudi vse materiale iz preteklosti, ki so se do sedaj uporabljali v te namene.

Ti magneti se velikokrat uporabljajo v avtomobilski industriji ter tudi v računalništvu pri izdelavi trdih diskov. Dejansko so desetkrat močnejši od keramičnih magnetov in brez njih razvoj računalništva nikoli ne bi tako napredoval. So pa precej krhki, zato jih je potrebno dobro korozijsko obdelati, da so uporabni.

Nasprotno so magneti samarij kobalt izjemno temperaturno obstojni in zdržijo tudi do 350 stopinj Celzija. Precej so tudi odporni na korozijo in imajo kar veliko magnetno moč. Spadajo med take materiale, ki niso prav poceni. Uporablja pa jih industrijska panoga, pri izdelavi motorjev in senzoriki ter še marsikje drugje.

Še višje temperature pa prenese alnico magnet, ki je izdelan s posebnima postopkoma. Zdrži tudi do 500 stopinj Celzija. Uporabljajo jih povsod, kjer je pomembno, da prenesejo visoke temperature. Njihova velika prednost je, da jih je lahko namagnetiti in tudi razmagnetiti.