endodontija

Kako endodontija zdravi obolel zob

Endodontija je način, kako se ohrani vaš zob, ko ga je prizadel karies, kar je razloženo na tej povezavi https://www.doktor1a.com/endodontija/ in lahko preberete vse o tej metodi zdravljena zobne korenine ter zobne pulpe, kjer je živec. Endodontija se uporabi lahko v več primerih, predvsem, ko gre za težave zobne korenine. Ta se očisti in spira, če pa je prizadeta tudi zobna pulpa, se zdravi tudi njo in da se ohrani zob. To je možno, če je ta metoda izvedena zelo natančno in se zob pozdravi v enem letu.

endodontija

Endodontija je specialistična metoda, ki jo izvaja zobozdravnik specialist, ki mora biti zelo izkušen in tudi natančen ter vesten, zato izberite pravega in poglejte zgornjo povezavo, katere zdravnike predlagamo. Endodontija se uporabi pri različnih težavah z zobom, ko se pojavi karies, pa tudi granulom, odlomljen zob ali odmrl zob. Običajno tak zob ne boli in ko začne boleti, je že zelo pozno, ker je karies prišel do zobne pulpe in do živca.

K zdravniku morate hoditi redno in vsake toliko časa narediti rentgensko sliko, da se take težave odkrijejo zelo zgodaj, drugače se povečajo in boste trpeli bolečine, dolgotrajno zdravljenje in če ne bo uspelo, lahko še izgubite zob, kar bi bila res velika škoda glede na to, da so zobje nenadomestljivi pri grizenju in žvečenju hrane ter prebavi, s tem pa pri krepitvi imunskega sistema.

Ko se izvaja endodontija, se uporablja prav posebne instrumente za čiščenje zoba in korenine, ki jih nima običajen zobozdravnik, zato vas bo poslal k specialistu, da vam pomaga. Izberite modro in preudarno, saj so njegove veščine ključnega pomena za to, ali boste obdržali svoje zobe. Seveda ne pozabite na temeljito ustno higieno, zaradi katere je verjetno prišlo do teh težav. Če se naučite zobe temeljito prati po vsakem obroku in uporabljati pravo zobno pasto ter krtače in zobne nitke, ne boste imeli težav.