Aktivne počitnice v Sloveniji so vedno dobra ideja

Privoščite si aktivne počitnice v Sloveniji. Ob tolikih naravnih lepotah in neštetih možnostih so aktivne počitnice v Sloveniji vsekakor prava izbira. Težko najdemo državo, ki ima na tako majhnem prostoru toliko raznolikosti. Tako v naravnem kot tudi v kulturnem in družbenem pogledu. Ponuja se nešteto možnosti za preživljanje prostega časa z raznoraznimi aktivnostmi. Slovenija pa je tudi idealna, če ste si tokrat zaželeli bolj aktivne počitnice, saj za to nudi ogromno možnosti. Čas lahko aktivno preživljate sami, z družino ali prijatelji. Na ta način lahko tudi raziskujete in spoznavate vse lepote, ki jih Slovenija premore.

 aktivne počitnice v Sloveniji

Aktivne počitnice v Sloveniji niso samo dopust, ampak tudi nepozabna dogodivščina. Zardi svoje majhnosti in praktičnosti je na voljo ogromno različnih aktivnosti. V enem dnevu lahko ob sončnem vzhodu in svežem kislem mleku opazujete prebujanje goveda na visokogorskih pašnikih in se ob sončnem zahodu nastavljate zadnjim sončnim žarkom nekje na obali po tem, ko ste vmes že okusili mestni vrvež. Hribi, gore, reke, jezera, jame in morje, vse je praktično na dosegu roke. Aktivne počitnice v Sloveniji vam nikakor ne morejo privabiti dolgčasa. Na voljo so vam različne aktivnosti.

Lahko se preizkusite v soteskanju ali raftingu, vse bolj aktualno je supanje, pa seveda pohodništvo in za tiste bolj drzne tudi plezanje in gorništvo. Zakaj se ne bi odločili za kaj bolj adrenalinskega kot je na primer skok s padalom? Spoznavanje lepot na kolesu je prav tako odlična zamisel. Ravno prav adrenalina sproži tudi zip line ali spust po jeklenici. V Sloveniji najdete kar veliko ponudnikov te dejavnosti, zato ni strahu, da ne bi našli primerne lokacije zase. V Bovcu lahko izbirate med dvema, v dolini Krnica in drugi, ki velja za največji zip line park v Evropi, v soteski Učja. Ta je dolg 4, 5 km in na višini kar 200 m. Možnosti je resnično ogromno, zato ni razloga, da ne bi preživeli aktivne počitnice v Sloveniji, ki jih boste pomnili še dolgo.