Cena zobnih vsadkov

Zobni implantati ali z drugo besedo zobni vsadki so nadomestki korenine zob, ki ga ni več v ustih. Vsadke vgradijo v čeljustno kost in tam služijo kot korenina, torej namesto naravne korenine, ki ni več v svoji funkciji. Gre za najboljšo rešitev, da nam omogočijo karseda naraven videz zob. Z njihovo pomočjo se boste lahko spet brez skrbi smejali, brez da bi si z roko zakrivali manjkajoče zobe v ustih. Da, tudi bolj samozavesti boste, kar je ključ do mnogih vrat v življenju.

Zobni vsadki so narejeni iz biokompatibilnih kovin ali iz porcelana. najpopularnejši so implantati, narejeni iz titana oziroma titanove zlitine, novejši pa so že prekriti z biološko aktivnim hidroksiapatitom. Prekriti pa so z hidroksiapatitom, saj izboljšajo kontakt med implantatom in kostjo. Cena zobnih vsadkov v obeh primerih ni pretirana. Pri obeh se zobni vsadki zrastejo s kostjo v čeljusti, torej gre za resnično najboljšo nadomestitev zdravega zoba brez brušenja preostalega zobovja.

Cilj nadomestitve zobnega implantata je, da vam zdrži dolgo (lahko tudi do 40 let), hkrati pa je cena zobnih vsadkov estetsko najugodnejša rešitev za nove zobe. Nudijo pa vam tudi več udobja pri govoru, saj so vsadki stabilni in ne motijo govora. Lahko vam nadomestijo samo eden zob ali pa večje število zob. Na voljo pa je tudi nadomestitev vseh zob, ki je na voljo kot fiksna ali snemljiva rešitev.

Poteka pa tako, da se najprej pregleda in se naredi načrt. Po pregledu in načrtu se vstavi zobni vsadek, ki nato sledi od 3 do 6 mesečnega počitka in celjenja, med katero implantat zraste s kostjo med procesom. Sledi manjši poseg, pri katerem kirurg privije element, ki omogoča oblikovanje dlesni za protetični izdelek. Za na konec pa še sledi vstavitev prevleke. Cena zobnih vsadkov pa je odvisna od materiala, ki si ga izberemo.

Zobni vsadki pa imajo tudi svoje prednosti. Omogočajo vam dobro estetsko in funkcionalno rehabilitacijo, pri katerem preprečuje do nastanka atrofije, kar pomeni izgubo kosti od katere pride do brezzobosti. Omogočajo vam dobro sidranje snemne proteze in vam ne povzročajo občutka tujka in vam s tem omogočajo osteopercepcijo. Daje pa vam tudi občutek lastnega zoba, saj omogoča funkcionalen ugriz in normalno čiščenje. Izboljšajo vam videz, ki vam lahko posledično izboljša samozavest. Pripomore k izboljšanju govora in ustni higieni.

Zobni vsadki imajo različne cene. Najbolj je ta odvisna od materiala, ki si ga izberemo. Odvisna pa je tudi pri katerem zobozdravstvenemu kirurgi se bomo naročili. Veliko je kirurških zobozdravstvenih ambulant, ki nam ponujajo iste izdelke z manjšo razliko v ceni. Tako da, če potrebujete zobne vsadke, se lahko naročite pri kirurgu Debevc, ki vam bo z veseljem pomagal do lepšega nasmeha.