Bolečina

Kako s kremo nad bolečino?

Po podatkih ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) je kronična bolečina zelo razširjena in prizadene približno 50 milijonov odraslih v ZDA. Nič drugače ni drugod po svetu.

Kronična bolečina je bolečina, ki lahko nastane zaradi različnih vzrokov in traja dlje časa, ter zahteva posebno pozornost vsakega posameznika, ki se spopada s takšno bolečino. Kronična bolečina lahko namreč traja več mesecev ali let in zelo oteži življenje vsakemu, ki se z njo spopada. Pogosto govorimo o kroničnih bolečinah v križu, kolku in hrbtenici.

Po drugi strani pa poznamo tudi akutno bolečino. Ta se pojavi nenadoma in je običajno ostra. Po navadi gre za poškodbo tkiva, v bistvu pa nas opozarja na škodljivo dogajanje v telesu. Takšne bolečine nastanejo pri poškodbah ali vnetjih.

Bolečino je sicer možno izmeriti, seveda pa so rezultati vedno subjektivni, saj je stopnja prenašanja bolečine od človeka do človeka drugačna. Za ocenjevanje akutne bolečine je primerna vizualna analogna lestvica, s kratico – VAL. Na tak način pogosto o bolečini pediatri sprašujejo otroke, ki težje opisujejo stopnjo bolečine. Ta lestvica bolečine se začne z 0, kar pomeni stanje brez bolečine, konča pa se z 10, kar pomeni najhujšo bolečino. Bolnik z oceno pokaže, katera vrednost ustreza njegovi trenutni bolečini.

Ko gre za učinkovito zdravljenje tako akutnih kot kroničnih bolečin, lahko lokalne kreme za lajšanje bolečin pomagajo ublažiti nelagodje, povezano z različnimi vrstami akutnih in kroničnih mišično-skeletnih bolečin. Kreme imajo veliko manj stranskih učinkov kot peroralna sredstva za lajšanje bolečin.

Vendar pa je zaradi obilice možnosti izbira prave kreme za lajšanje bolečin za vas lahko težka. Kako in izbirati in na kaj paziti? Najbolj pomembno je, da je krema čim bolj naravna in da pomaga obnoviti dobro zdravje mišic.

Ena od takšnih učinkovitih krem je Perskindol. To je masažna krema, ki temelji na kombinaciji ekskluzivnih sestavin, ki spodbujajo udobje telesa, predvsem pa zdravje mišic. Poleg tega se hitro vpije in ima zelo prijeten vonj. Ta formula je indicirana za ljudi, ki želijo okrepiti in ohraniti normalno delovanje sklepov in vezi. Pomaga pri lajšanju mišične napetosti, ki so posledica obremenitev, ter spodbuja okrevanje mišic.

Ne smete pa pozabiti tudi na naslednje. Aktiven življenjski slog vam bo poleg zdrave prehrane ravno tako pomagal v boju proti vsem vrstam težav s sklepi in mišicami.