notranja revizija

Veste, kaj je notranja revizija?

V sodobnem svetu se pojem notranja revizija kar pogosto pojavlja, sploh kadar je govor o kakšnih večjih podjetjih, kjer je treba kar redno pregledovati, ali posli tečejo tako, kot je to tudi treba. Če vas notranja revizija zanima in če bi na primer želeli pridobiti konkretno ponudbo, obiščite spletno stran http://www.loris.si/, kjer imate tudi podrobneje objasnjeno, kaj ta pojem sploh pomeni.

 

notranja revizija

Kot lahko na tej spletni strani preberemo, notranja revizija pomaga proračunskim uporabnikom izboljšati njihovo delovanje. Prvi vtis nam morda res pravi, da gre za nek pregled poslovanja, kateremu navadno sledi neko sankcioniranje, a to ni nujno točno tako, saj je ta proces namenjen zlasti izboljšavi najrazličnejših procesov v neki organizaciji. To pomeni, da gre res za pregled poslovanja, vendar pa s tem namenom, da se samo poslovanje izboljša, da se odpravijo morebitne nepravilnosti in sprejmejo tudi neki ukrepi, da v podjetju ne bi prišlo do kakšnih tveganj, ki se rada pojavljajo v različnih panogah. Notranja revizija torej neki organizaciji pomaga do boljšega delovanja, kar je zagotovo cilj vseh nas, s tem pa morda izboljša tudi same rezultate poslovanja neke organizacije ali podjetja.

V kolikor se morda bojite, da bi vas kot pravno osebno zadela notranja revizija, je strah odveč, saj, če v vašem podjetju vse poteka po zakonskih predpisih, se nimate ničesar bati. Vedeti pa morate tudi, da se izvaja zgolj za proračunske uporabnike, torej tiste, ki črpajo sredstva iz nekih javnih zavodov in od države, torej uporabljate državni proračun. To so torej podjetja in organizacije, ki sodelujejo z državnimi podjetji in organizacijami in od njih prejemajo določena sredstva. V kolikor vas zanima še več, pa seveda svetujemo obisk zgornje spletne strani, kjer imate vse zelo podrobno pojasnjeno in razloženo, tako da vam bo tudi kaj kmalu jasno, ali je to nekaj, kar bi vas morda zadevalo ali pa morda tudi ne.