suhi led

Suhi led je sodoben način čiščenja površin, ki ga uporablja NASA

Suhi led je postopek, s katerim se čisti površina kovin in drugih snovi brez, da bi uporabili pri tem vodo, kar si poglejte tukaj https://blasttehnik.si/obdelava-povrsin/suhi-led/, kar pride v poštev pri občutljivih materialih. Dejansko je suhi led eden najboljših načinov čiščenja površin, kot so elektronska vezja in razne proizvodne linije ter obdelovanci za proizvodnjo, ki jo uporablja tudi NASA za svoje rakete in letala. Ta tehnika se uporablja lahko v vseh industrijah celo med obratovanjem stroja ali proizvodne linije. Njegova prednost pa je, da lahko stroj ali proizvodno linijo takoj po čiščenju uporabite, zato vam delo ne bo zastalo.

suhi led

Suhi led je postopek, ki nadomesti čiščenje s paro ali peskanje in visokotlačno pranje. Tovrstno čiščenje je zelo priporočljivo v proizvodnji hrane in tudi pri proizvodnji zdravil ter drugih kemijskih proizvodnjah in v farmaciji ter medicini. Tudi za elektro industrijo je super, ker se z njim dobro očistijo elektronska vezja, ki so zelo občutljiva. S tem postopkom se doseže tudi taka mesta na stroju ali proizvodni liniji, ki so drugače nedostopna, zato je čiščenje zelo temeljito brez, da bi morali stroj ali proizvodno linijo in obdelovance razstaviti.

Suhi led torej očisti občutljive površine in pri tem ne poškoduje nobenega materiala niti površin. Postopek suhi led je visokotlačni postopek, kjer komprimiran zrak piha majhne delčke kristalov na površino z veliko hitrostjo. Ti udarijo ob površino in jo takoj zamrznejo. Tako na umazaniji nastanejo razpoke, ki povzročijo da se umazanija očisti z materiala in odpade.

Na primer v avtomobilski industriji se ta postopek uporablja za čiščenje robotov v proizvodnji, za čiščenje orodij, za avtomobilske dele in podobno. Čistijo se tudi transportne verige in komore za sušenje. S čiščenjem orodja in proizvodne linije ter obdelovancev s tem postopkom boste privarčevali dosti denarja in časa. Vaše orodje bo tako dolgo časa zdržalo in bo uporabno desetletja, ne da bi jih bilo treba menjati.