Slap Kozjak naravna lepota Slovenije

Prečudovit slap Kozjak je najvišji in tudi eden najbolj prepoznavnih slapov v Kozjaku nas še dan danes očara z njegovo lepoto. Vanj teče več manjših potokov eden izmed najpomembnejših je Muhrank, ki teče čez Drežniške ravne.

K slapu Kozjak vodi čudovita pot, ki se prične v Kobaridu pri mostu. Na koncu tega kamenitega mostu te že čaka prvi slap poimenovan mali Kozjak (zgornji slapovi pa niso tako lahko dostopni, ker do tam ni urejene poti), peš do tja in nazaj potrebujemo približno eno uro.

slap Kozjak

Slap kozjak je visok kar 15m razdeljen pa je na 6 prekrasnih slapov, od vseh sta najlažje dostopna mali Kozjak in slap Kozjak do drugih slapov pot ni najbolj urejena. Najlažje dostopna pot pa je s ceste Kobarid. Ustavite se na parkirišču potem pa sledite znakom, ki vas bodo čez gozd prepeljali do slapa Kozjak. Ko boste prispeli vam bo odvzelo sapo ob pogledom na velik slap kozjak, prečudovita zelena voda se preliva čez kamnite stene in okoli temne dvorane medem ko poslušate vodo ki se preliva, dovoljeno je tudi da mokri preizkusite njegove čare. Voda sicer ni kaj preveč topla ampak bolj za osvežitev.

Slap Kozjak je po mnenju mnogih eden najbolj elegantnih slapov v Sloveniji, saj s svojo lepoto očara vsakogar. Izkušnja je zelo zabavna in hkrati pomirjujoča, okoli njega je narava zelo lepa ter tiha ko se odpraviš po gozdni poti do slapa lahko še zraven uživaš v tih in prelepi naravi. Ta izlet je narejen naravnost za sproščanje ali za sprehod z družino, tudi veliko turistov si ogleda slap Kozjak ljudje prihajajo iz vseh držav, da bi videli ta slap.

Pot je predvsem tudi varna za otroke razen na neurejenih poteh za 4 ostale slape ki jim ni zlahka priti blizu še vedno lahko uživajo ob pogledu na daljavo.