Kremna juha za mrzle dni

Poletje se poslavlja, prihajajo mrzli dnevi. Pospravljamo kratke rokave, ter iščemo pulover ter jakne. Sladoledi bodo za en čas pozabljeni, iskali bomo jedi, da se malo pogrejemo. Najboljše so dobre domače juhe, dobra kremna juha nam da moč za nov dan. V mrzlih dneh iščemo bolj tople jedi, ter da so zdrave polne vitaminov, da se okrepimo in dobimo dovolj vitaminov v sebe.

kremna juha

Juha je jed, ki jo lahko jemo čez celo leto v vsakem vremenu je najbolj vsestranska jed. Poleti nekateri bolj opustimo juhe, ali pa si privoščimo bolj hladne juhe. Sedaj v mrzlih dneh nam bolj ustrezajo tople jedi. Zato vedno bolj posegamo po krmnih juhah, ki so prav dobre ter nas pogrejejo. Kremna juha je lahko kar hitro pripravljena, ter naredimo lahko zelo različne. Če hočemo hitro kremno juho je najhitrejša iz vrečke. Ampak zakaj bi te juhe kupovali, če pa si vzamemo malo več časa in lahko sami naredimo dobro kremno juho. Kremna juha je z malo časa hitro narejena in že lahko uživamo ob topli juhi. Na internetu najdemo kar precej receptov za razne kremne juhe. Lahko recept sestavljamo tudi sami, edino malo morate vedet katere sestavine se ujemamo. Moramo paziti, da se razne sestavine ne tepejo, da res med samo se ujemajo. Če bomo delali kremno juho iz zelenjave, naj ena zelenjave prevladuje. Kremna juha je zelo enostavna za naredit, samo malo volje uporabite. Sedaj v jesenskem času lahko prevladuje bučna kremna juha, lahko dodamo tudi korenček, ampak pazite, da ima juha okus po buči, ne pa po korenčku.

Kremna juha ne sme biti tekoča, saj že ime pove da je kremna in mora biti gosta. Za pripravo kremne juhe potrebujete tudi blender ali palični mešalnik saj morate zelenjavo spasirati. V juhi ne smemo imeti koščkov zelenjave, zato je potreben palični mešalnik. Da pa juho naredi gosto in dobro je pa potrebna tudi smetana za kuhanje. Naredite si eno dobro kremno juho v teh mrzlih dneh.