Nagrobni spomeniki po izjemnih cenah

Obstajajo nagrobni spomeniki več vrst, najbolj znane pa so tri vrste. Klasični spomeniki, ki so večji od žarnih, saj v njih niso vkopane žarne niše. Klasične delimo na dvojne in enojne in so večji od žarnih, ker so pod njimi kosti pokojnika. Tehnologija je močno napredovala, s čimer pa so napredovale tudi novitete v kamnoseštvu, zato so se prav tako spreminjali sami nagrobniki.

Nagrobni spomeniki

Nagrobni spomeniki so izdelani večinoma iz marmorja, vendar zdaj, nekaj let kasneje pa se je za nagrobne spomenika začel uporabljati granit. Kar pomeni, da je nagrobnik cenejši in s tem bolj ugoden večini kupcev. Marmorji so manj obstojni ter se slabše spopadajo z vremenskimi vplivi. Nagrobne spomenike iz granita je najbolje čistiti samo z vodo, vendar se ob čiščenju izogibamo visokimi zunanjimi temperaturami, za čiščenje pa obstajajo tudi različni premazi in impregnacije.

Nagrobni spomeniki predstavljajo neko skulpturo, da bi se spomnili na pokojnega. Včasih so se za skulpture uporabljali preprosti kamni z vklesanimi napisi. Danes pa z vedno bolj razvijajočim kamnoseštvom, lahko napise vedno lepše okrasimo, da lepše izgledajo. Nagrobni spomeniki, ki jih dan danes vidimo na grobovih niso čisto običajni. Poleg vklesanih napisov, ki so po navadi pozlačeni imajo dodane tudi vklesane podobe ali celo sliko pokojnika, da bi se lažje spominjali njegovega izgleda. S tem se na nek način lahko spomnite podobe umrlega človeka.

Nagrobniki se med seboj zelo razlikujejo, zato pa je vsak po sebi unikaten, kot ljudje. Nekateri spomeniki se uporabljajo tudi za žarne pokope. Taki nagrobni spomeniki so seveda cenejši in tudi manjše velikosti. Drugi nagrobni spomeniki pa se večinoma uporabljajo za običajne pokope. Taki spomeniki so večje velikosti in bolj oglate oblike, zaradi česar pa delujejo bogatejše in privlačnejše.

Če izpolnite brezplačen obrazec na prej omenjeni spletni strani, vas bodo kontaktirali v zvezi z izdelavo celotnega spomenika.